Cukinia z kozim serem / Zucchini with goat cheese

Cukinia z kozim serem. 

1. Cukinię kroimy na pół i wydrążamy środek łyżeczką.

2. Kroimy:  cebulę,  pora, czosnek. Mieszamy z wydrążonym miąższem.

3. Warzywa delikatnie dusimy na patelni, dodajemy dwie łyżki jogurtu naturalnego  i przekładamy do łódeczkek.

4. Łódeczki posypane orzeszkami piniowymi wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni.

5. Kiedy cukinia będzie miękka wyciągamy ją z piekarnika i na wierzch kładziemy plasterki koziego sera.

6. Dekorujemy.  Ja polałam olejem z pestek dyni i szczypiorkiem czosnkowym.

Zucchini with goat cheese.

1. Cut zucchini in half and hollow it.

2. Cut: onion, leek, garlic. Mix with hollowed parts.

3. Cook vegetables gently in a pan, add two tablespoons of natural yogurt, and next put everything into zucchini.

4. Sprinkle zucchini with pine nuts and put into the oven preheated to 190 degrees.

5. When the zucchini is soft pull it from the oven and put slices of goat cheese on the top.

6. Garnish. I add pumpkin seed oil and garlic chives.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s