Krem z pieczonego kalafiora i cebuli z serem cheddar / Roasted cauliflower and onions soup with cheddar

Krem z pieczonego kalafiora i cebuli z serem cheddar.

  1. Przygotowujemy marynatę. Oliwa z oliwek, sok z cytryny, czosnek, imbir.
  2. Kalafior  dzielimy na małe różyczki i marynujemy pół godziny.
  3. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy kalafior,  aż jest lekko brązowy i dwie grubo pokrojone czerwone cebule.
  4. Upieczone warzywa gotujemy w bulionie warzywnym z tymiankiem.
  5. Kiedy kalafior jest miękki miksujemy zupę na krem i dodajemy starty cheddar i gałkę muszkatołową.  Gotujemy chwilkę na wolnym ogniu.
  6. Dekorujemy.  Ja polałam olejem sezamowym i olejem z pestek dyni, posypałam serem i prazonymi orzechami piniowymi i pestkami dyni.

Roasted cauliflower and onions soup with Cheddar.

  1. Prepare the marinade. Olive oil, lemon juice, garlic, ginger.
  2. Cauliflower divided into small florets and marinated half an hour.
  3. Preheat oven to 180 degrees and bake cauliflower until it is lightly brown. Bake also two coarsely chopped red onions.
  4. Baked vegetables cook in vegetable broth with thyme.
  5. When cauliflower is soft, mix the soup  and add grated cheddar and nutmeg. Cook a minute to simmer.
  6. Garnish. I add sesame oil and pumpkin seed oil, sprinkle with cheese and roasted pine nuts and pumpkin seeds.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s