Azjatyckie warzywa z komosą ryżową i pieczoną papryką / Asian Vegetables with Quinoa and roasted peppers

Azjatyckie warzywa z komosą ryżową i pieczoną papryką.

Składniki: 2 papryki czerwone, chińska kapusta, 5 pieczarek, czerwona cebula, kiełki fasoli, 100 gram komosy ryżowej, łyżka masła orzechowego, opakowanie sosu nasi goreng ( lub inny azjatycki), 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sezamu, łyżka oleju sezamowego, plasterek imbiru.

1. Papryki kroimy na duże kawałki wykładamy na blachę i pieczemy w temperaturze 200 stopni, aż skórka zrobi się czarna.

2. Gotujemy komosę ryżową w wodzie z łyżką sosu nasi goreng.

3. Chińską kapustę kroimy na centymetrowe paski i marynujemy w 3 łyżkach sosu sojowego z łyżką sezamu 15 minut.

4. Kroimy pieczarki w plasterki, cebulę w kostkę.

5. Kapustę, pieczarki i cebulę dusimy ze szklanką wody na patelni.

6.Dodajemy łyżkę masła orzechowego, wyciśnięty imbir i resztę sosu nasi goreng.

7. Kiedy papryka się upiecze, wkładamy na 15 minut do foliowego woreczka i po tym czasie ściągamy skórkę. Następnie kroimy na centymetrowe paski.

8. Podajemy. Osobno komosę, warzywa i paski papryki (można je zwinąć w małe różyczki). Danie polewamy olejem sezamowym, posypujemy sezamem i orzeszkami piniowymi.

Asian Vegetables with Quinoa and roasted peppers.

Ingredients:  2 red peppers, pak choi,  5 mushrooms, red onion, bean sprouts, 100 grams of quinoa, tablespoon of peanut butter, sauce nasi goreng (or other Asian), 3 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons of sesame, tablespoon sesame oil, slice of ginger

1. Cut peppers into large pieces and bake at 200 degrees until the crust will turn black.

2. Cook the quinoa in water with a spoon sauce nasi goreng.

3. Cut pak choi into inch strips and marinated in soy sauce with sesame seeds for 15 minutes.

4. Cut the mushrooms into slices, onion cubes.

5. Pak Choi, mushrooms onion and bean sprouts stew with a glass of water in the pan.

6. Add tablespoon of peanut butter, squeezed ginger and the rest of the sauce nasi goreng.

7. When the pepper is fried, put on 15 minutes to bag and after that take off the skin. Then cut into inch strips.

8. Serve the dish. Separately – quinoa, vegetables and pepper strips (can be rolled into small florets) . Pour sesame oil, sprinkle with sesame seeds and pine nuts.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s