Makaron ryżowy na szpinaku z paluszkami krabowymi, grillowanym serem halumi / Rice noodles on spinach with crab sticks and grilled halloumi cheese

Makaron ryżowy na szpinaku z paluszkami krabowymi, grillowanym serem halumi

Składniki: świeży, umyty szpinak, makaron ryżowy, czerwona cebula, dwa ząbki czosnku, łyżka oliwy, łyżeczka sosu sojowego , łyżka oleju sezamowego, łyżka sezamu.

  1. Kroimy drobno cebulę i czosnek. Następnie wrzucamy na rozgrzaną oliwę.
  2. Kiedy cebula się zeszkli wlewamy sos sojowy i szklankę wody oraz dodajemy liście szpinaku.
  3. Na środek patelni kładziemy makaron ryżowy tak by był cały pod wodą. ( można trochę dolać )
  4. Na szpinaku układamy paluszki krabowe i posypujemy sezamem. 5. Pokrojony w kostkę ser halumi opalamy nad ogniem lub grillujemy.
  5. Ściągamy z patelni, na makaronie układamy kostki sera i polewamy danie olejem sezamowym.

Rice noodles on spinach with crab sticks and grilled halloumi cheese

Ingredients: fresh, washed spinach, rice noodles, red onion, two cloves of garlic, tbs of olive oil, ts of soy sauce, tbs of sesame oil, sesame.

  1. Cut finely the onion and garlic. Then throw on the hot olive oil.
  2. When the onion is soft pour soy sauce and a glass of water and add the spinach leaves.
  3. Put rice noodles on the middle of pan – all must be under water. (You can add a little)
  4. Put crab sticks on spinach and sprinkle with sesame seeds.
  5. Grill diced cheese halloumi.
  6. Put cheese cubes on noodles and pour the dish with sesame oil.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s